GK BREZOVICA

Gimnastički klub Brezovica nalazi se u istoimenom naselju u koje pripada gradu Zagrebu te je i prvi i jedini klub sportske gimnastike u jugozapadnom dijelu grada. Treninzi se održavaju u prostranoj dvorani Caritasovog doma na adresi Brezovička cesta 98, a upisuje djecu od 3 do 12 godina starosti.

O gimnastici

Samouvjerenost je rezultat discipline i treninga

GImnastika je bazični sport koji pozitivno utječe na socijalne vještine i povećava pokretljivost tijela, gipkost pokreta, izoštravaju se refleksi i usklađuje koordinacija. Istovremeno dijete poboljšava svoje držanje, ali i ojačava strukturu kostiju što je izuzetno važno obzirom da sjedilački način života danas

Gimnastika je sport koji uključuje serije pokreta koji zahtijevaju fizičku snagu, pokretljivost i osjećaj za tijelo u prostoru. Razvijena je na tradiciji vojnih vježbi iz doba stare Grčke te dijelom na tradiciji cirkuskih predstava. Gimnastika je jedna od najsveobuhvatnijih tjelesnih aktinovsti dostupnih djeci jer sjedinjuje vježbe fleksibilnosti, brzine, ravnoteže i snage, a može se prakticirati već od treće godine.

Dobrobiti bavljenja gimnastikom brojne su, a o njima najbolje svjedoče upravo djeca koja su članovi gimnastičke škole i redovito pohađaju treninge. Kao jedan od najčešćih oblika rekreacije za djecu, gimnastika povećava pokretljivost tijela, gipkost pokreta, izoštrava reflekse i usklađuje koordinaciju. Istovremeno dijete poboljšava svoje držanje, ali i ojačava strukturu kostiju, što je iznimno važno jer zbog sjedilačkog načina života danas i djeca i odrasli sve manje vremena provode u šetnji i igri.

Redovito bavljenje gimnastikom ima utjecaj i na razvoj socijalnih vještina koje pomažu u svladavanju psihičkih i emotivnih izazova. Kako kvalitetno komunicirati s vršnjacima i biti dio tima, kako se povezati s odraslima i uspješno slijediti upute trenera – samo su neke od iznimno važnih vještina kojima dijete treba ovladati još u predškolskoj dobi.

UVJETI ČLANSTVA