Uspješno održan FIG Parkour seminar i središnji sastanak za URBANGYM projekt

Proteklog tjedna, članovi projekta URBANGYM okupili su se na mid term sastanku kako bi pregledali dosadašnji napredak i planirali buduće korake u razvoju parkour odjela. Sastanak je otvorio dopredsjednik GK Brezovica, Mario Škegro, dok je prisutnima dobrodošlicu zaželio predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, dr. sc. Marijo Možnik, koji je pohvalio dosadašnji rad na projektu.

Sudionici sastanka imali su priliku prezentirati svoj rad na razvoju parkour odjela u svojim klubovima te iznijeti svoje planove za budućnost. Partneri su detaljno opisali napredak koji su postigli i predstavili svoje strategije za daljnji razvoj parkoura u svojim sredinama. Tijekom prezentacija, raspravljalo se o izazovima s kojima se susreću te su dijelili svoje iskustvo i savjete za uspješno pokretanje parkour odjela.

Jedan od vrhunaca sastanka bila je parkour edukacija koju je vodio predsjednik FIG Parkoura, Charles Perierre. Dio partnera je sudjelovao u ovom iznimno korisnom edukacijskom programu. Treneri iz parkour klubova iz Francuske, Italije, Mađarske, Slovačke, Srbije i Hrvatske imali su priliku naučiti mnogo od stručnjaka iz područja parkoura. Ova edukacija je omogućila partnerima da unaprijede svoje vještine i steknu nova znanja koja će primijeniti u svojim parkour odjelima.

Sastanak je također pružio priliku za razmjenu ideja i iskustava među partnerima. Sudionici su aktivno sudjelovali u raspravama te su dijelili svoje uspjehe, izazove i rješenja koja su primijenili u razvoju parkoura. Taj otvoren i suradnički pristup omogućio je partnerima da se inspiriraju jedni od drugih i da zajedno rade na unaprjeđenju svojih parkour odjela.

Sastanak je također bio prilika za raspravu o daljnjim koracima u projektu. Partneri su razgovarali o planiranju budućih aktivnosti, kao što su organizacija prvog parkour natjecanja i proširenje suradnje s drugim organizacijama i klubovima. Svi su se složili da je važno nastaviti promovirati parkour kao sport i razvijati parkour odjele kako bi se omogućilo što većem broju mladih da se ukl

uključe u tjelesnu aktivnost i razviju svoje vještine kroz parkour.

Sudionici sastanka također su razgovarali o poteškoćama s kojima se suočavaju u procesu osnivanja parkour odjela. Prepoznali su važnost sigurnosti i pravilne pripreme te su se složili da je ključno osigurati kvalificirane trenere koji će imati potrebne vještine i znanje za vođenje treninga parkoura. Također, naglasili su važnost prilagođavanja treninga različitim dobnim skupinama i sposobnostima sudionika kako bi se osigurao siguran i učinkovit napredak.

Na kraju sastanka, dogovoreni su konkretni koraci za daljnji razvoj projekta. Partneri su se obvezali nastaviti raditi na uspostavi parkour odjela u svojim klubovima te provesti planirane aktivnosti. Također, istaknuli su važnost daljnje suradnje i razmjene iskustava među partnerima kako bi se postigao zajednički cilj – promovirati parkour i potaknuti mlade na tjelesnu aktivnost.

Sastanak je završio s velikim optimizmom i motivacijom za daljnji rad. Sudionici su izrazili zahvalnost jedni drugima na suradnji i podršci te su izrazili uvjerenje da će zajedničkim naporima postići izvanredne rezultate u projektu URBANGYM.

Ovaj mid term sastanak bio je ključan trenutak u projektu jer je omogućio partnerima da se sastanu, razmijene iskustva i steknu nova znanja. Također je pružio priliku za daljnje planiranje i usklađivanje aktivnosti kako bi se postigli ciljevi projekta.

Svi partneri su sada puni energije i inspiracije te su spremni nastaviti s provedbom projekta URBANGYM. Uz podršku i suradnju svih sudionika, vjerujemo da ćemo ostvariti našu viziju – promicanje parkoura i razvoj parkour odjela diljem Europe.

Leave a Comment